Skogen

Skogen

torsdag 30 april 2009

Valborgsmässoafton

Ja så var det dags igen. För Valborgsmässofirande. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Många ungdomar väntar nu med iver på att få dricka alkohol ikväll, kanske för första gången, så att de blir fulla, beter sig, kräks och kanske somnar under nån buske. Eller ännu värre; skadar sig själva eller någon annan. Den senaste tiden har det dock funnits en massa frivilliga vuxna som bidragit med att försöka motverka langning inför denna helg. Enligt vad jag hörde så langar föräldrar till sina barn och man kan verkligen undra hur de tänker då. Att på egen hand köpa ut och förse sina egna barn med ett gift som förstör hjärnceller och omdöme. Har föräldrarna måhända själva druckit bort sina hjärnceller och sitt eget omdöme. Inte är det väl detta man önskar och uppmuntrar sina barn att ägna sig åt ändå?

I alla fall. Det är kungens födelsedag, de står väl kanske och vinkar som bäst vid slottet nu. Och det kan de ju göra. :-) Folk blir ju så glada då.

Själv hörde jag ett helt nytt fågelläte i skogen imorse som jag faktiskt spelade in med min mobiltelefon. Ska försöka ta reda på vad det var för en pippi. ;-)

Jag har inte sett nåt meddelande om kvällens fyrverkeri nånstans men man får väl anta att det är som vanligt. Om det inte är så att nån stulit alla fyrverkeripjäser och sitter i nån källare och ruvar på dem för att sälja vidare eller kanske rentav smälla dem själv vid tillfälle... Man kan aldrig veta nu för tiden. Desperata människor med desperata behov finns överallt.

Jag tänkte, i min enfald, att jag skulle kunna betala mina räkningar idag men socialen tyckte tydligen inte det för jag har inte fått några pengar ännu. Nog för att de kanske kan ramla in under dagen men så här vill jag inte ha det. Jag vill ju faktiskt kunna betala räkningarna innan datumet för betalning går ut så att säga. Och en del har ju tidigare datum än den sista i månaden. Jag skickade ett mail till min handläggare och frågade vad som stod på. Nu igen. Det är ju inte första gången jag får göra det. Jag tror inte jag får nåt svar för hon jobbar förmodligen inte alls idag. Det är ju en sk "afton" idag och om inte annat slutar hon säkert tidigare än vanligt.

Hoppsan vad mycket negativt jag fick med idag. Det var väl inte riktigt meningen men en del dagar är ju såna. En massa skit och elände. Men då får man sträcka på sig, dra ett djupt andetag och gå vidare. Inte ge upp. En del positivt fick jag ju med också. ;-)

Ha en härlig (alkoholfri) Valborg! Kram!

Inga kommentarer:

AddThis