Skogen

Skogen

tisdag 3 mars 2009

Tvättpåsen och dess betydelse

Idag har jag varit i tvättstugan igen. Hängde upp våta kläder i badrummet för en stund sen och gladde mig åt min nyaste idé. Jag brukar använda tvättpåsar om jag har något ömtåligt som jag inte vill ska sno in sig i de andra grejerna och bli förstört men förra veckan kom jag på ytterligare en användningsmöjlighet.

De flesta känner nog till hur lätt det är att tappa bort strumpor när man tvättar. Och i en allmän tvättstuga ser man ständigt udda strumpor som folk missat att ta ur maskinerna ligga och skräpa. Så även när jag kom dit idag. Jag fick plocka ur två udda strumpor och en handduk ur en av maskinerna och hänga över en ho. Så, förra veckan kom jag på det. Jag la alla strumpor i en tvättpåse. Då kunde de ju inte försvinna. Så enkelt var det. :-) Naturligtvis tvättade jag mörka och ljusa var för sig. Om nu nån undrade. Kanske någon annan redan kommit på denna briljanta idé men jag tänkte ändå nämna det. För det är trist när man ska ta reda på tvätten och märker att några strumpor fattas. Då ligger de förmodligen kvar i maskinen, tätt tryckta mot trumman. Jag brukar alltid kolla runt i maskinen men man kan missa ändå. Det märkliga är också att ibland kan det ligga högar av udda strumpor i tvättstugan, läääänge, innan de försvinner. Och då alla på en gång. Kanske de slängs bort av någon mystisk tvättstugekontrollant om de legat för länge, vem vet.

Då och då glöms faktiskt hela maskiner med tvätt som kan ligga både en och två veckor och den som då glömt tvätten kanske till slut ser i garderober och lådor att det är ovanligt lite kläder och kommer på det och rusar ner i tvättstugan där den skrynkliga och kanske också dammiga tvätten legat och väntat. Som då förmodligen behöver tvättas igen...

Jag har faktiskt tappat bort en strumpa i tvättstugan vid ett tillfälle och den hittade jag aldrig sen. Den kan ha följt med någon annans tvätt. Det får jag aldrig veta.

Detta om detta.

Ute är det blaskigt, snön som kom igår har töat rejält och det är rätt slabbigt.

Viktor tyckte förresten att Cirkusoperan var rätt okej. De kunde väl kanske ha sjungit lite mindre dock... hehe. Sen var det nog så att det i alla fall var roligare att åka på en liten utflykt än att stanna i skolan och jobba. ;-) Den luringen tar alla chanser han får till att slippa skolan.

Läste en insändare idag som jag tyckte sa en del om den tid vi lever i.

Här är den.

Jag måste säga att det är nåt fel när folk måste leva ut sina aggressioner på detta sätt. Varför inte gå med i en boxarklubb? Där får man slå på både boxbollar och folk och avreagera sig på ett mer kontrollerat vis liksom. Varför gå ut och slå på nån helt oprovocerat? Och det är ju inte bara på dansställen som sånt händer. Ute på stan kan vem som helst bli nedslagen utan vidare. En sån värld vill väl ingen leva i egentligen? Nog för att det väl alltid funnits folk som vill mucka gräl och bråka men de kan väl som sagt gå med i nån boxnings-eller brottarklubb.

Nu ska jag ta mig lite kaffe och grunna vidare lite på livet och tillvaron.

Kram!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh det var en bra idé med tvättpåsen. Jag har förlorat en massa strumpor även om jag brukar titta både två och tre gånger i maskinerna. Och tråkigt är det också när strumporna hamnar i hörnen på ett påslakan. Jag får nog köpa hem några fler tvättpåsar.

EvaLena sa...

Ja det är toppen! Man vet ju var man har alla strumpor när man ska ta reda på dem och hänga upp dem eller om man ska tumla dem. Det är också praktiskt när man ska ta ut tvätten ur maskinen för inga strumpor ramlar på golvet och blir dammiga. I min tvättstuga är det väldigt skitigt på golvet nämligen så man vill inte tappa nåt. Det är tur att jag tvättar en gång i veckan så det blir städat nån gång i alla fall! ;-)

AddThis