Skogen

Skogen

tisdag 25 mars 2008

"De där lata bidragstagarna ska bort."

Ibland känns det väldigt kränkande att behöva ta del av vissa inskränkta människors åsikter. Det finns många som tror att det är hur enkelt som helst att få socialbidrag. Eller försörjningsstöd som det så fint heter. Det är det inte. För vissa kanske men inte för alla.

Nu ska jag inte gå in på detaljer, det är alltför beklämmande, men det som gör mest ont är att så många människor som inte vet hur man blir behandlad av F-kassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänsten, anser att man är en börda för samhället, ett bihang som ska bort. Ungefär som blindtarmen. De vet ju inte varför man tvingas söka bidrag.

De drar alla över en kam. En del knäppstarar anser till och med att "den som inte arbetar ska heller inte äta". Men vi som inte orkar arbeta blir ju också hungriga. Vi har barn att ta hand om som behöver oss. Ska vi inte få äta för att vi inte arbetar? Vem ska då ta hand om våra barn när vi inte får äta? Ska de placeras ut hos de som arbetar då kanske... de som har rätt att äta... eller? För barnen måste ju få mat... Hm...

Staten sparar miljarder på indragen sjukersättning. Folket blir friskare. Jaha... jag har då inte sett att folket blivit friskare bara för att sjukersättningen dragits in för de som haft den länge eller för att folk nekats ersättning och utredningar oavsett sjukdomstillstånd. Tvärtom. Och där talar jag av egen erfarenhet. Enligt dem (F-kassan i första hand) så har ju inte arbetsförmågan med sjukdomen att göra alls. Har de ludd där hjärnan ska sitta kanske...

Politikerna vill att folk ska jobba och det tycker jag är okej. Det är bara det att det finns så många som faktiskt inte orkar jobba mer. Som har rätt att äntligen få ta det lugnt och försöka skaffa sig ett drägligt liv trots att hälsan inte är den bästa.

Jag läser varje dag i diskussionsforumet på SVT:s hemsida och blir varje dag lika störd på hur många inskränkta människor det finns. Självgoda, arroganta typer (oftast män) som aldrig varit sjuka eller arbetslösa och som inte kan förstå hur det känns att vara sjuk och inte bli trodd. Men en dag kan de också drabbas. De kan också bli akut sjuka och nekas hjälp. Och då sitter de där och kanske blir sedda som den där "late bidragstagaren".

Och nu ska den här "late" bidragstagaren gå och fixa sig lite mat. ;-)


Inga kommentarer:

AddThis