Skogen

Skogen

fredag 16 maj 2008

En hundvakt som blir vaktad...

Inatt har jag blivit vaktad samtidigt som jag själv vaktade. Isac har varit hos oss över natten, för första gången. Och om det var något litet "misstänkt" ljud som han hörde så vaktade han oss och gav ifrån sig ett "moff" och vid ett par tillfällen var det ett dovt men rejält skall. Sista gången han skällde till var när Viktor gick på toa vid femtiden imorse. Det är inte lätt att vara en så vaken och alert vovve. Nu var det som tur var inte alltför många misstänkta ljud som han tvingades varna oss för så det gick rätt bra.

Just nu ligger han och vilar på golvet och lyfter bara lite på huvudet om jag gör nåt som låter intressant. Vi var på en väldigt lång promenad nu på morgonen så att han skulle få nosa, kissa ordentligt och bajsa. Jag är helt slut men det känns rätt skönt också. Mina våta skor och strumpor är på tork i badrummet för det har ju regnat en del sen igår så det var rätt blött. Vi gick långt och vi gick på en smal stig i skogen så om han fått några fästingar nu så är det mitt fel... ;-) Hoppas att matte ursäktar mig för det i så fall...

Det var så härligt. Det är ett intensivt fågelliv där vi vandrade (Isac var kopplad förstås, fattas bara annat) och det var ljuvligt att lyssna på alla fåglar som sjöng.

Man blir glad, mår bra och blir uppmärksam på naturen när man är ute med en hund.

Nu är ju denne herr Bus väldigt nyfiken. Den mest nyfikna hund jag träffat tror jag. Allt är intressant, allt ska spanas in och kommer det en annan hund så fokuserar han all sin energi på detta. Han blir längre, smalare och lyfter huvudet så högt han kan och stirrar nyfiket på den andra hunden. Liksom för att se vad den tänker göra. Det är fullt sjå att få gå vidare. Men till slut så... om man rafsar lite i fickan, för då tror han att det är godis på gång. Då kanske han kan släppa den andra hunden med blicken. Vi mötte en äldre herre med en rätt stor, och för övrigt lika nyfiken, hund. Han var en bit bort och hade också lite problem att få med sig sin vovve. Då sa han; ibland borde man ha hjul på dem!

Så sant! :-)

Viktor var rätt trött idag när han klev upp, extra tidigt förstås, men glad som en lärka. Isac har den effekten. Och i eftermiddag kanske han blir ännu gladare för då kanske hans nya tevespel kommit. Det går i perioder med olika intressen för nu har han gått tillbaka till Star Wars igen så det var ett sånt spel han beställde.

Jag känner verkligen att jag har en kropp just nu. Det vill säga det gör väldigt ont i den. Men jag står ut med det för det var så härligt att gå den där långa promenaden med Isac. Vila får jag väl göra när han åker hem igen.































Här var vi och gick fast idag var det mulet, blött och faktiskt ännu mer växtlighet än på dessa bilder. Någon gång på våren så klipps kanterna längs stigen, detta har inte gjorts än så det var en mycket smal stig. Och blöt. Men mysig. :-)

Ha en bra dag alla! :-)

Kram från vandraren

Inga kommentarer:

AddThis