Skogen

Skogen

onsdag 3 februari 2010

Snöiga onsdag.

Snön yr utanför fönstret och jag har inte ett endaste dugg att skriva om. Känns det som. Men kanske jag kommer på nåt efterhand.

Hm... *grunnar på om det finns nåt kul att ta upp*

Det ringde på dörren nyss. Jehovas vittnen. Jag behövde inte ens öppna för att se att det var just från Jehovas. Det syntes redan i titthålet. Så därför öppnade jag inte. :-) HAHA! tänkte jag. Där kan ni stå! Den jag såg utanför dörren hade en bibel i handen och ett sånt där papper/tunt häfte, Vakttornet eller vad det heter. De är också alltid två när de kommer så det är lätt att lista ut. De ser annorlunda ut också. Jag vet inte vad det är men det syns så tydligt när det är Jehovas vittnen som det är frågan om. (Om nån som läser detta mot förmodan ÄR ett Jehovas vittne så kan jag bara säga att jag står för det jag säger.)

Jag har varit i tvättstugan idag igen, det var pest att behöva ut i snöyran varje gång. Men man måste ju tvätta och jag försöker göra det åtminstone en gång i veckan så att det inte blir så mycket som läggs på hög. Och Viktor behöver ha mycket rena kläder på fredag när han åker till sin pappa. För han tvättar aldrig nämligen. (Jo nån gång måste han ju tvätta sina egna kläder men det vete tusan när han gör det.) Varje gång Viktor kommer tillbaka hem så har han alltid en stor kasse med tvätt i väskan. Nåja, det spelar väl inte så stor roll egentligen men jag har ju undrat varför det inte kan bli tvättat även där. Svaren jag fått har varit väldigt svävande. "Jag har inget bra ställe att torka tvätten på för då luktar det garage..." eller "Öh, jag glömmer bort..."

Och ibland när det är torkväder ute så har någon (ja ibland är det inte alltid Viktors pappa som tvättar, efter vad jag hört, utan kanske hans farmor) hängt Viktors jumprar med klädnypor i vardera nederkanten så han får som två stripor längs sidorna. Ack ja. De har visst aldrig hört talas om klädgalgar. ;-) Nu kan det ju tyckas att jag är extremt petig med hur man hänger tvätten men det är så himla lättvindigt om man är noga vid hängningen för då sparar man mycket jobb när man ska ta reda på och vika ihop tvätten. Konstigt hängda kläder är ju ett elände att få ordning på. Och kan se väldigt konstiga ut på också när man ska klä sig.

Viktor har ont i sin arm efter sprutan men klarade att simma idag i alla fall när de hade bad. Och det var ju tur. Men han vill gärna ha medlidande så fort han stöter i armen och det gör ont. Då blir han en väldigt liten pojke igen. ;-)

Ha det bra! Kram!

Längtar efter sol...

2 kommentarer:

Dittodattan sa...

Ha, jag tror ändå att det är Viktors pappa som fixar tvätten med klädnyporna. Fiffigt sätt att slippa liksom ;)
Inte för att jag känner honom och mina fördomar kanske är orättvisa nu, men det känns lite manligt att göra så på något sätt... (Fast jag skall erkänna att min egen gubbe har t o m lärt sig tvätta om nöden kräver. Förutsättningarna har liksom krävt det av honom emellanåt. Vi brukar däremot så långt som möjligt eliminera klädnypeproblemet med hjälp av torktumling.)

Annars har jag ju hört den där med att stoppa en röd strumpa i vittvätten, men då blir ju hela tvätten förstörd. Klädnypor var mycket smartare sätt tycker jag... :P

Snö har vi gott om här också just nu, men Jehovas har jag inte sett till på år och dag, vilket jag inte alls ligger sömnlös för;)
Kram!

EvaLena sa...

Hehe... Nja jag tror inte han gör det med flit och jag har aldrig påpekat det där med klädnypegrejen. Så jag tror att det bara blir så för han har aldrig velat lära sig detaljer av nåt slag. I synnerhet inte av mig om jag försökt vid nåt tillfälle.

Däremot så vill han ju undvika allt sånt jobb så då är det ju enkelt att skylla på att han glömmer...

Viktor sa en gång; men du är ju så duktig på att tvätta, mamma...

jojo. Den lille rackaren. ;-)

Var glad för att jehovas lyser med sin frånvaro. Om de nån gång kunde begripa vad jobbiga de är med sitt pådyvlande.

Kram på dig! :-)

AddThis