Skogen

Skogen

tisdag 15 april 2008

Inspiration

Trots alla sorgliga saker som händer, som detta med Engla, så går ju livet strävsamt vidare. Vi andra som inte drabbas personligen av just den sorgen måste ju kanske ändå ha nån slags inspiration som vi kan använda oss av.

När jag idag gick in på SvD för att kolla lite så läste jag förstås om fallet Engla, det är ju det stora i alla tidningar, men sen fanns det en länk vid sidan av; Livet är nu! När jag gick in där så var det en artikel om Eckhart Tolle. Jag köpte och läste hans bok Lev livet fullt ut redan 2005 då jag hade en jobbig period just med att ständigt oroa mig för framtiden så mycket att jag knappt orkade med nånting. Jag ville kunna lära mig att leva i nuet, njuta av ögonblicket.

Boken är jättebra och jag kände verkligen hur jag började tänka annorlunda. Boken inspirerade mig så till den milda grad att jag till och med vågade resa till Los Angeles alldeles ensam året därpå. Vilket för övrigt var den bästa vecka jag upplevt hittills i mitt liv. Jag har aldrig mått så bra varken förr eller senare som jag gjorde den veckan. Jag levde i nuet precis hela tiden, från det att jag steg ut ur mitt hus, låste dörren och satte mig i taxin halv fem den där blöta morgonen, för att åka till flygplatsen för att börja min långa resa, ända till det att jag klev ur en annan taxi en dryg vecka senare nu hemma igen, efter att ha varit på resande fot i mer än 24 timmar, och fick pulsa fram i knähög snö för att komma fram till dörren. Känslan av att vara fri och befinna mig i nuet satt kvar ett tag efter att jag kommit hem. Men sen blev det för mycket annat, praktiska besvärligheter med det ena och det andra som gjorde att allt det där negativa drog ner mig igen. Och när man är trött och slut hälsomässigt sett och hela tiden motarbetas av de som man behöver hjälp av allra mest (vilket då var Försäkringskassan och företagsläkaren) så orkar man till slut inte kämpa emot.

Jag har plockat fram boken Lev livet fullt ut och ska nog läsa den igen.

En annan väldigt trevlig sak som hände den där veckan då jag var i Los Angeles var att jag fick se och träffa och byta några ord med (en yttepyttestund men ändå) en person som verkligen är en inspiration för mig. En person som verkligen lever i nuet, tar vara på ögonblicket. Men det kan jag berätta om en annan gång. ;-) För det är en liten historia i sig liksom...

Här är länken till artikeln om Eckhart Tolle.

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/artikel_1132181.svd




















En vy från en av mina promenader i Santa Monica där jag bodde den där veckan. Ibland lättar det upp sinnet att bara sitta och glo på fotona och tänka på att jag faktiskt var där! :-)

Ha det gôtt!

Inga kommentarer:

AddThis