Skogen

Skogen

tisdag 1 februari 2011

Räddaren i nöden!

Igår när jag precis hade bloggat klart och bara skulle lägga in ett ord som fattades så upptäckte jag att det inte gick att skriva bokstaven L. Hm... Mitt tangentbord har varit konstigt redan tidigare för mittenraden på siffrorna till höger har varit ur funktion länge. Men det har ju gått bra i och med att siffrorna i övre raden funkade så det var ju okej. Men igår slutade alltså bokstaven L att funka. Vad göra?

Jag sms-ade Erika och frågade om hon hade nåt gammalt tangentbord liggande hemma hos sig men det hade hon inte. Istället gick hon och köpte ett nytt åt mig innan hon åkte hem från jobbet. Det kostade inte så mycket och ser ut som tangentbordet på en laptop, mindre liksom. Så det kommer ta ett tag innan jag vant mig vid det. Skriver fel mest hela tiden, fel bokstäver. Men jag har i alla fall alla bokstäver och siffror. :-) Erika - räddare i nöden! När hon kom hit med tangentbordet hade hon med klippmaskinen också och vi lyckades fösa en motvillig och långhårig Viktor till en stol och få av honom lite hår. ;-) Han blev så fin. Vilket jag tror att han tyckte själv också men inte ville erkänna i första taget...

Imorse klockan 7.10 stod jag nere i tvättstugan och kände mig som ett fån för det var tvätt i maskinerna och det var cirka en kvart kvar på båda. Vadan detta? Det var väl min tvättid? Jag gick och kollade och jodå det var det. Det gick inte att stänga av maskinerna heller. Jag fick låta mina kassar med tvätt stå kvar, hämtade min tvättkolv och sen spärrade jag dörren till tvättstugan med den, det finns ett sånt hål som man kan sätta den i just av den anledningen. Sen gick jag upp och gjorde frukost, hade ju inte tid att vänta på det där. Men det kändes frustrerande. Nu blev ju allt fördröjt och det är ju tur att jag inte hade så mycket tvätt idag.

Efter frukost gick jag ner igen och då var det klart så jag kunde plocka ur den främmande tvätten. Det var inte så mycket i varje maskin och det såg heller inte ut att vara sån där paniktvätt typ då man måste ha underkläder och strumpor rena för att allt är smutsigt. Det var lite skjortor, handdukar och vanliga dukar.

Efter att jag lagt i min tvätt la jag det andra i en sån där tvättkorg och ställde det utanför tvättstugan och sen spärrade jag dörren igen och sen gick jag därifrån. Nu kan den människa som tvättade få tag i sina grejer men kan inte smyga in och försöka använda exempelvis torktumlaren under min tvättid. Ska väl gå ner snart igen och fixa med min tvätt så då får jag se om nån varit där och tagit reda på grejerna efter sig.

Detta har jag aldrig varit med om förut. Kommer man ner vid sju på morgonen så räknar man ju med att maskinerna ska vara tomma. Har ingen aning om när strömmen slås på på morgonen eller av på kvällen. För brukligt är ju att strömmen slås av i tvättstugan efter sista tvättpasset och slås på strax innan första nästkommande dag. Det ska ju börjas med ett annat system där man ska ha en kod men det är inte igång än. Då kan ingen annan än den som ska tvätta ta sig in under den tid som denne bokat.

Det kan ju ha varit nån som la i tvätt sent igår, maskinerna hann inte klart när strömmen slogs av och när strömmen slogs på imorse så satte det igång av sig själv. Men det är ju ingen ursäkt. Vi har ju cirka fem timmar på oss att tvätta, då borde man allt hinna med sina dukar och skjortor tycker jag väl... ehrm...

Bytte radiostation också igår kväll. Till Mix Megapol för att slippa tramset som blivit på Rix. Inte för att jag är så överförtjust i Adam Alsing och Gry Forsell men ändå. Erika övertygade mig för hon orkar heller inte med Rix och hon sa att det var lugn och ro på Mix, ordentliga nyheter och det ena med det andra.

Har känt länge att jag varit trött på trion på morgnarna och nu har ju kvällarna blivit förstörda också med Gert och hans perversiteter. Han får sitta och bre ut sig mellan 22-02 på natten, folk får ringa in och jag som gillar att somna till musik har fått sluta med det helt för det går inte att sova när varenda idiot i Sverige ska ringa in och prata snusk med Gert. Nej tack. Jag gillar Gert men ibland blir det lite för mycket liksom... Och det finns hur många underliga människor som helst som tydligen vill prata med honom. Oftast låter de berusade också. Vilket de kanske är vem vet och det är ju tragiskt i sig. Men vettiga samtal blir det ju inte, mest en massa blaj.

På kvällen vill jag inte höra på prat utan bara musik och så har det ju varit förut på Rix. Och att Gert får styra sina timmar som han vill är ju helt otroligt för jag minns förr när han jobbade på morgnarna var ju deras chef vansinnig om han gick över gränsen med sitt prat. Man undrar ju vad som hänt. Fast de menar väl att det inte skadar några oskyldiga barn och så om han får sitta på kvällen/natten. Vid ett tillfälle, före jul, gick han till och med ut och sa att det skulle komma ett par dit en kväll och ha sex i studion. Vet inte hur det blev med det för jag kände att det gick liksom för långt. Inte för att jag är pryd så sett men det finns gränser.

Alla kan vi ju inte vara som Regina Lund som ska ge ut en skiva med titeln; Samlagsljud på svenska eller vad tusan det nu var. Hehe...

I alla fall. Detta var lite smått och gott från min lilla värld. Det som händer i den stora världen överlåter jag åt andra att rapportera om idag.

Positivt för dagen: Nytt tangentbord tack vare min räddare Erika. Och jag vaknade upp trevligt imorse till Mix Megapol. Härligt!

Nu ska jag sluta skriva så det inte blir (för den som eventuellt läser här ibland) som för stackars Ross...

Kram!


tl;dr = Too long didn't read

Inga kommentarer:

AddThis