Skogen

Skogen

tisdag 23 november 2010

Tandkrämsproblem och no smoking please

Häromdagen läste jag att vi tar alldeles för lite tandkräm på tandborsten. Hm... två centimeter ska det vara för att det ska bli bra. Nu är det ju så att jag använder elektrisk tandborste och där är ju själva borstarna rätt små och runda. Hur ska jag få plats med två centimeter tandkräm då? Det blir ju en rejäl klutt som förmodligen bara ramlar av och då är den ju inte till någon nytta. Detta tål att grunnas på...

Ja här sitter jag med min varma kornpåse på nacken och en halsduk lindad runt den. Runt nacken alltså. Jag har haft väldigt ont i mina axlar och min nacke idag. Förmodligen spände jag mig när jag var ute och halkade runt igår i snön.

Apropå snö så blåser det rejält här nu. Snöstormen kanske är på gång här med. Grenarna i den nyss uppsatta julgranen ute på gården ruskas ordentligt. Hoppas inte lamporna flyger bort.

Viktor sitter djupt försjunken i en spännande bok som han hämtade på biblioteket förut. Egentligen ska han läsa den i skolan men han kunde inte låta bli att börja läsa i den ändå. Han har läst den första av en bokserie som heter Vargbröder (förf. Michelle Paver), så han var tvungen att börja läsa så fort som möjligt. :-) Och även om han gjort lite annat också under eftermiddagen så har han gått tillbaka till boken med jämna mellanrum.

Den här veckan kallas visst för tobaksfria veckan. Det hade jag ingen aning om. Det har den gjort ända sen sjuttiotalet efter vad jag förstod. Jag tycker i och för sig att varje vecka skulle vara tobaksfri. Men det är ju jag det... Undersökningar visar att fler ungdomar börjat röka nu igen mot tidigare. Suck. Jag kan inte begripa hur en sån sak kan vara trendig när folk vet så mycket om följderna. Förr när stora skådisar gjorde reklam för cigaretter så visste de ju inte vad farligt det var. Nu borde man ju veta bättre. Ändå börjar folk röka. Man kan ju undra hur det står till med hjärncellerna...

Läs bara hur dumt det låter...

Som sagt var...

Ha det bra. Kram! ;-)

2 kommentarer:

Erika sa...

Vad kul att Viktor läser, jag som är sugen på att köpa böcker till någon :) Och sängen var faktiskt tänkt till födelsedagen och inte till jul. Om man ska vara petig.

EvaLena sa...

ja han läste ut boken igår. Idag tänkte han gå och låna fler men då var biblioteket stängt. De har lite tråkiga öppettider.

Pöh! Petlisa... Hehe...Tänk om jag sagt *present*... då hade jag klarat mig. ;-)

AddThis