Skogen

Skogen

söndag 8 juni 2008

Funderingar från en toalett...

Häromdagen satt jag på toaletten och grunnade. Man kan få riktiga snilleblixtar medan man är på toa. Det har visst självaste Madonna sagt så jag är i gott sällskap. Eller jag har sällskap i alla fall. Inte på själva toan då utan i toalettfunderingarna. :-)

Jo då satt jag och funderade på varför det är så lite papper på toapappersrullarna. Det räcker ju nätt och jämt en dag med en rulle. Nu är jag i och för sig en liten pessenesse som får springa och kissa jämt och samt men nog borde de kunna ha mer papper på rullen än bara 22,4 meter. Och vaddå 22,4? Varför ,4? Vad menas med det? Varför kan det inte vara 23 meter eller varför inte dra till med hela 25 meter när man ändå håller på?

Det är löst rullat, känns prassligt och det är alltså väldigt lite papper på rullen. Man köper billigt och grått återvunnet papper för att spara både pengar och på miljön. Men man får ju inte så värst mycket för det tycker jag nog.

När jag köper 8 rullar toapapper, av sorten X-tra, så räcker det ungefär en vecka. jag tror det kostar runt 16 kronor, kanske lite mer jag minns inte. Vid ett tillfälle köpte jag ett annat papper, det var vitt och hade tre lager istället för två och då tänkte jag i min enfald att detta kanske man kunde ha längre. Det kanske man inte behövde ta så mycket av om det var tjockare. Pyttsan! Och då var det ändå runt 23 meter papper på dessa rullar. ;-) Tänk, hela 23 meter! Detta var också lite dyrare (cirka 21 kronor) och det var också en sån där konsumägd sort. Jag stod jättelänge på affären och läste på paketen om vilket som hade mest på rullen men till slut så tog jag ändå det gråa.

Men nästa gång ska jag banne mig köpa Lambi eller nåt annat dyrare för att jämföra om det räcker längre och om det kanske har fler meter på rullen. För jag är så trött på att ständigt hålla på och köpa toapapper. Det blir ju definitivt inte billigare att hålla på så.

Tidigare så köpte jag storpack, stora balar som blev hemkörda ända fram till dörren men nu har jag varken råd med det eller plats att förvara dessa förpackningar. Där var det 6 rullar i varje paket och det var rejält med papper på rullen, runt 50-60 meter tror jag. Minst. Och jag behövde inte byta rulle varje dag.

Det var tider det... ;-)

Det har varit varmt i helgen. Men nu blåser det rätt friska, lite svalare vindar. Man vänjer sig fort vid värmen och när det går ner i temperatur, från 30 till 26 så tycker jag nästan att det blir lite kyligt. :-) Men det är ju jag det.

Viktor och jag har på allvar börjat med vår hälsosamma livsstil idag. Från och med nu ska vi gå ut och ta en promenad varje kväll. Jag gör det mest för hans skull för han har fått lite för många kilon som han behöver bli av med. Och han har dålig kondis just på grund av sin vikt. Han orkar ju inget liksom. Han sitter och spelar tevespel alldeles för mycket, är rent allmänt för stillsam och äter för mycket så nu blir det skärpning. Och det är nyttigt för mig med förstås. Men det är svårt för en rätt så storväxt kille med världens största matlust att äta mindre portioner. Men han kämpar på och är väldigt duktig tycker jag.

Och imorgon är det måndag. Sista veckan i skolan nu. På fredag är det avslutning och den ser Viktor fram emot. Han vill egentligen skippa hela den här veckan. Men bara måndagen varit så brukar ju veckan rulla på rätt snabbt. Som en av de där sladdriga toapappersrullarna från konsum... hehe...

Här är världens snosigaste, gosigaste, underbaraste, snällaste, ljuvligaste, vackraste, busigaste, snuttigaste, lite smålarvig ibland men det är förlåtligt, underbaraste, vackraste vovve... har jag sagt gosigaste? Vackraste? ;-)



Kram på er!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag brukar köpa änglamarks toarullar. De är lite dyrare men man måste inte byta hela tiden. Sånt stör jag mig också på nämligen :)

EvaLena sa...

Tack för tipset! Tyvärr har de nog inte detta märke hos min lokala handlare, som det heter. Köpte Icas eget toapapper idag. Det var hela 35 meter på varje rulle. Jädrar anåda! :-)

AddThis