Skogen

Skogen

tisdag 29 mars 2011

Näe... nu går den där skam på torra land igen...

Höll på att svälja fel och börja hosta alldeles nyss när jag läste insändare på Nya Wermlands Tidningen. Trots att jag inte gillar den tidningen så brukar jag skumma lite på nättidningen och då även insändarna. På Värmlands Folkblad finns det möjligheter att kommentera insändarna, det gör det inte på NWT.

Jo anledningen till att jag höll på att svälja fel var att det var nån med samma namn som jag och som också skrev det precis som jag, utan bindestreck, som uttalade sig om och var positiv till legaliserad prostitution. Jag blev beklämd. Nu finns det ju många som har samma namn som jag men ändå... det kändes inget vidare. Jag är nämligen emot allt vad prostitution heter. I alla former. Men, men... folk måste ju få ha sina åsikter, helt klart.

Min åsikt är väl att sex inte är en mänsklig rättighet utan en slags bonus. En mänsklig rättighet däremot är att kunna röra sig fritt utomhus på kvällen eller när som helst, som kvinna, utan att bli våldtagen t.ex. Och jag tror absolut inte att våldtäkter och andra överfall kommer att minska om det finns legaliserad prostitution. Såna saker har oftast inte alls med sex att göra utan med makt. Och det är en helt annan femma liksom.

Som Simone de Beauvoir sa: Så länge det finns utbud så finns det efterfrågan...

Jag är helt för en kriminalisering av prostitution från båda håll så att säga. Och kanske behöver en del gobbaflanar lära sig att det inte är deras rättighet att använda kvinnor på det viset. Och då ska man inte komma dragandes med att det är världens äldsta yrke. Det fullkomligt ski... erhm... struntar jag i. Att kvinnor i alla tider kunnat utnyttja männens svaghet när det gäller just sex i utbyte mot pengar, trygghet eller status är ju inget nytt. Så jag uppmanar alla gobbar som ens grunnat på sexköp att istället vända ryggen åt detta, ni är väl ändå bättre än så... eller?

Sen kommer en del dragandes med att det finns så många (stackare) som aldrig kommer att få ha sex i sitt liv, handikappade och dylikt... och att det därför behöver legaliseras... mhmmm det är ju inte de som verkar vilja köpa sex. Det är helt vanliga (eller vad man nu ska kalla dem) män som håller på med det. Så det argumentet håller inte liksom. Och som jag sa; sex är ingen mänsklig rättighet. I alla fall inte i mina ögon. Trevligt kan det ju vara med rätt partner dock. :-)

Och jo jag vet att det finns kvinnor som köper sex också. Det är bara inte lika uppmärksammat.

Feministen i mig flammade till på full låga där en stund.

För övrigt har dagen varit lugn. ;-)

Ha det gott! Kram!

Nån som sett såna här än?

Inga kommentarer:

AddThis