Skogen

Skogen

lördag 1 oktober 2011

Hej på Mârten!

Denna helg är det marknad i Arvika. Och som jag skrev förra året så ska man säga som i rubriken när man möter folk man känner. Eller man kan ju säga det ändå, det gör nog inget. :-) Hoppas nu att alla som åker till Arvika, och även Arvikaborna förstås, har en kul marknadshelg. Mycket kålsoppa, popcorn och sockervadd och sånt. Och lite karuseller också. Och att de gör fynd i de olika stånd som står uppställda över hela centrum.

Läste på VF:s hemsida att tidigt imorse hade det varit inbrott på Konsum här. Det var en desperat typ som slagit sönder en av glasdörrarna i entrén och snott med sig cigaretter och även postförsändelser. En lite konstig kombination kan man tycka. Var han bara röksugen och tog några paket i förbifarten? Konsum har ju tagit över postens roll med att lämna ut och ta emot paket och sånt. Så jag undrar hur de kunder känner sig som nu inte får sina paket.

Min teori till varför det är så många rån och inbrott är att vi lever i extra desperata tider. Väldigt många har inte pengar till det mest nödvändiga. De går ut och rånar istället för de behöver ju ha både kläder och annat. Klädaffärer har blivit rånade på vinterjackor och liknande. Ja jag kan ju säga att lever man på existensminimum så finns det inte pengar till riktiga vinterkläder och skor. Man satsar på mat först och främst. Mat och hyra (om man i alla fall har en bostad) går först. Sen är det andra räkningar och allra sist, eller inte alls, kommer kläder och skor. Blir folk desperata så gör de desperata saker. Inte för att jag skulle ge mig ut och råna i första taget men jag kan förstå att det finns de som gör det.

Så är det. Jag har också suttit och sett på fredagens sändning av The Rachel Maddow Show på nätet där man får veta en del om hur det står till i det stora landet "over there".

Det togs upp att under Obamas styre har jättemånga terrorister blivit eliminerade, nåt som republikanerna i stort sett inte alls trodde honom om före han blev vald till president. De stod till och med och hånade honom lite för det. Så nu har de väl fått se vad han går för... de är förmodligen inte nöjda ändå för de måste ju alltid gnälla om nånting så de hittar väl på nåt annat rätt snabbt.

Sen handlade det om hur republikanerna (väldigt många av dem) egentligen vill införa kristna sharialagar i USA och att de gömmer sig bakom politiska syften för att lyckas bli invalda - men att deras agenda egentligen handlar om religion. Han som pratade om det hoppades att amerikanska folket skulle vakna upp och begripa detta innan det var för sent.

Sen håller en del stater på med att försvåra möjligheten att rösta. För annars kan ju alldeles för många rösta och det går ju inte för sig. De kan ju rösta "fel" nämligen och det är ju ajabaja.

Och så amerikanernas stora och viktiga ämne... jag tror banne mig att det är det viktigaste ämnet i deras liv... VAPEN. Många av dem är livrädda för att Obama ska ta ifrån dem rätten att bära vapen, rätten att äga vapen och rätten att då få försvara sig. Jösses! Och nån gubbe menade att Obama håller på med att ta ifrån dem deras vapen genom att inte ta ifrån dem deras vapen. Och vad menade han med det? Jo att presidenten hade nåt lurt för sig i smyg och att rätt som det var skulle det komma en bestämmelse och överraska folket om att de inte längre fick ha vapen hemma i skåpet eller under kudden eller var de nu lägger dem...

I Ohio finns det nu uppenbarligen en bestämmelse om att man får bära ett dolt handeldvapen inne på barer MEN då får man inte ta sig en drink. Nehe... hur har de tänkt detta ska funka? Och vem kollar den som kommer in och säger att denne får lägga ifrån sig sitt vapen om det ska drickas? Och om det inte kan kollas; vem kan ta vapnet ifrån en person som struntat i detta och druckit och blivit full och sen blir arg och börjar vifta med sitt vapen och kanske till och med skjuter vilt omkring sig? Och varför ska man ha ett vapen med sig när man går till en bar/går ut för att ha roligt? Vad har man för tanke då liksom...

Nåt att grunna på eller hur?

Ha en bra lördag och jag hoppas att var och en som är på Arvika-Mârten är...


















KRAM!

Inga kommentarer:

AddThis