Skogen

Skogen

lördag 10 september 2011

Sommarvärme

I väntan på kaffe så sitter jag här och pustar. Har nyss kommit hem efter en lång och varm men väldigt trevlig promenad med Erika och Isac. Det är sommar ute igen, tillfälligt, och jag blev väldigt svettig.

Vi var och tittade på forsen som rusade fram vild och galen. Det var rätt häftigt att stå och se vattenmassorna som vällde fram. Och tanken kom direkt om hur det kan kännas att vara på plats vid en tsunami och se hur det kommer närmare och man inte tar sig nånstans. Vilken kraft det är i vatten.

Den som sett Sagan om Ringen och minns när Arwen viskar magiska ord till floden och det blir som hästar som galopperar och dränker de som jagar henne och Frodo så kan jag säga att det såg nästan ut som små hästar som sprang och hoppade i forsen när vattnet liksom tog sats för att komma fort fram.

Passade också på att samla ihop lite äpplen i Erikas trädgård för att göra paj av. Det blev rätt många äpplen i påsen. Räcker förmodligen till fyra fem pajer, kanske fler. Men idag blir det inget mer gjort. Nu är jag så trött. Men nöjd och glad ändå. Benen och fötterna värker ikapp men jag ska försöka sätta mig bekvämt och vila dem sen.

Och dricka kaffe och äta lördagsgodis i form av Twix och Mars (såna där små då förstås). Det går inte av för hackor. Viktor som inte var med på promenaden (och som börjar känna att en förkylning är på G) har redan ätit upp sitt godis.

Ha det gôtt! Kram!


















Inga kommentarer:

AddThis