Skogen

Skogen

måndag 30 juli 2012

Tvättstugestädning och tjusiga brudkronor

Den senaste tiden har det varit rätt mycket trafik på bloggen. Det tråkiga är att det mest är sajter som vill göra reklam för olika slags lån eller till och med sälja Viagra till mig. Jora, det är sant! Som tur är så har jag skräpfilter på kommentarerna för jag får gå in varje dag för att ta bort alla dessa erbjudanden. Sånt är trist. Men förhoppningsvis så lägger de av till slut. När man inte klickar på deras länkar så får de ju inget gensvar liksom. Jag har läst det nånstans att man absolut inte ska klicka på de där länkarna för då fortsätter de att skicka sina budskap. I och för sig så har jag aldrig klickat på nån av dem men ändå lägger de inte av... ja vi får väl se hur det blir.

Idag har jag tvättat och varje gång jag kommer ner i tvättstugan så är det ostädat. Oftast i alla fall. Jag kan aldrig fatta vad det är som är så svårt med att städa i tvättstugan.

Det finns sopborste med skyffel, två hinkar med moppar till plus en liten borste att göra rent luddfiltret i tumlaren och trasor att torka av maskinerna med. Om folk verkligen inte hinner städa så har de planerat sitt tvättande väldigt dåligt. Man kan se till att man har ca en halvtimme kvar på slutet som går till städningen. Jag brukar städa lite i omgångar, under tvättiden, för att torka av golvet allra sist.

Enkla städtips: När tvätten är klar (det vill säga när man inte ska tvätta nåt mer alls) - torka av ovansidan av maskinerna plus maskinernas tvättmedelsfack och där man programmerar. Det är vansinnigt tråkigt att behöva städa ur någon annans äckligt kletiga sköljmedel som luktar apa.Varför tillverkas så kletiga och trögflytande sköljmedel? Det finns ju andra sorter, bland annat det jag har. Och om man är allergiker och inte vill ha någons parfymerade sköljmedel på sin egen tvätt så är det ju väldigt bra om föregående tvättare städar bort det som fastnar i facket.

Ta ur luddet ur torktumlaren och torka även av den på ovansidan, om det är en sån modell förstås, annars kan det vara svårt ;-). Detta tar inte lång stund.

Sopa golvet och moppa det sedan. Och har man använt ett av torkrummen så sopar man och moppar där med naturligtvis. För jösses vad dammigt det blir av tvätt!

KLART!

Inte så väldigt svårt eller hur? ;-) Och inte tar det lång tid heller.

Det är ju också på grund av oss som faktiskt städar som de där slöa typerna kan fortsätta att strunta i det. För håll med om att det inte är så himla kul att behöva städa efter andra hela tiden... Bovärden har uppmanat att man ska anmäla om det inte är städat. Men då får man ju inte göra nåt annat! Fast den här gången kanske jag ska göra det... Bättre det än att skriva en arg tant-lapp och sätta på dörren till tvättstugan. ;-) Det har jag faktiskt inte tänkt på att göra heller men det var nån som hade gjort det för längesen... den lappen blev borttagen snabbt. De från bostadsbolaget har själva satt en stor lapp på utsidan av dörren där folk uppmanas städa. Men det hjälper ju uppenbarligen inte.

Dagen har varit bra. Semestern är slut och praktiken har kört igång igen. Idag har vi arbetat hårt... ehrm, nä inte så värst. ;-) Vi (jag och Carina) åkte till kyrkan och hon fotograferade dopklänningar (som lånas ut av församlingen) som vi ska lägga in på församlingens hemsida. Sen fotade hon också de brudkronor som finns att låna. Jättefina.














Den allra äldsta dopklänningen. Enkel men fin.


Imorgon ska jag förmodligen sitta och meckla ihop text och bilder och sen får vi se om/när det kommer in på församlingens hemsida. :-)

Kram!

Inga kommentarer:

AddThis