Skogen

Skogen

tisdag 2 augusti 2011

Inte bara för tänder...

Tandkräm är starka doningar. Häromdagen letade jag fram ett par silverörhängen (ringar) som jag inte haft på länge. De har legat och blivit sådär tråkigt mörka och fläckiga och varje gång jag sett dem så har jag tänkt att nu ska jag göra dem rena. Men det är lite trist att fylla diskhon och stoppa i den där plattan och hälla på salt... Vet inte om det finns folk som fortfarande använder sånt för att göra rent sina silversaker men det brukar vara rätt effektivt. Silverputs var det längesen jag använde.

Nu tänkte jag i alla fall ta hand om mina örhängen och jag beslöt mig istället för att använda tandkräm. Vid ett tidigare tillfälle hade jag tandkräm på ett par örhängen, som inte var lika angripna, och det blev bra.

På bilden är den vänstra ännu inte gnuggad med tandkräm medan den högra är klar. Jag skulle väl kanske ha tagit en bild av båda innan de blev putsade men när jag kom på att jag skulle fota dem så hade jag redan putsat det ena.



















Så här blev de när det var klart. Jag tog bara en liten klutt tandkräm och gnuggade in och sköljde sen av med vatten. Billigare och mer lättillgängligt än alla möjliga putsmedel som man tror sig behöva vid puts av silver. Åtminstone är det ju rätt bekvämt när det gäller små saker som örhängen.







Och nu vet vi varför Adde har så vita tänder. Det är nämligen den tandkräm han använder när han är här. Hehe... :-)

Den tar bort allt möjligt bôs... men det går nog bra med en mildare sort också. Detta var pepsodent super flour.


Kram!

Inga kommentarer:

AddThis