Skogen

Skogen

tisdag 25 november 2008

Internationella dagen mot våld mot kvinnor (FN)

Såg i almanackan nyss (lite sent men bättre sent än aldrig...) att det var en viktig dag idag och tänkte uppmärksamma det här. Det är ju för bedrövligt att vi ska behöva en dag som tar upp detta. Det är väl självklart att våldet mot kvinnor måste upphöra genast?!

Våld överhuvudtaget är inte okej. Men det är en fråga om makt och den som är stark fysiskt tar sig sina rättigheter gentemot andra genom att använda den kroppsliga styrkan.

Men det finns ju även annat våld som inte ger blåmärken på kroppen men väl i själen. Psykisk terror är heller inte trevligt. Utfrysning, mobbning av olika slag.

Nej vi måste behandla varandra med mänsklig respekt. Ingen ska behöva bli slagen eller mobbad eller misshandlad på nåt vis. Oavsett om det är en man eller kvinna, barn eller åldring.

Jag önskar att alla kunde tänka på det nu i den annalkande julbrådskan... och annars med för den delen. Det är heller inte så viktigt med de där femtioelva julklapparna och den där julspriten. Ge varandra mer kärlek och omtanke istället. Och ät god mat och en massa choklad och skratta och umgås. :-)

Kram!

Inga kommentarer:

AddThis